Jednoduchý recept

Litické knedle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50252

Ingredience

6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Rohlíky bílé
6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 804kJ
9% Sacharidy 34 g
32% Tuky 24 g
17% Sodík 348 mg
34% Bílkoviny 19 g

Litické knedle postup přípravy receptu:

1

Čerstvé rohlíky nakrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Přidáme k nim 6 vajec, 2 žloutky, 6 lžic smetany, 6 lžic hrubé mouky a sůl. Vše důkladně promícháme a těsto dáme do plátěného ubrousku, který zevnitř potřeme máslem (1 lžíce), konce zavážeme a ubrousek s knedlíkem zavěsíme na vařečku. Položíme na hrnec, ve kterém se vaří 2-3 litry vody. Knedlík v ubrousku musí být celý ve vodě ponořený. Vaříme 20 minut.

2

Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, ihned horký potřeme máslem (1 lžíce), nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept