Jednoduchý recept

Bábovka z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Bábovka z domácí pekárny 5 1
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 50258

Ingredience

75 g Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
50 g Hrozinky
2 polévková lžíce Kandované ovoce
4 polévková lžíce Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
115 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 282kJ
12% Sacharidy 43 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 66 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bábovka z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Vlažné mléko, vodu, změklé máslo, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program.

2

Před ukončením hnětení přisypeme omyté a osušené hrozinky a kandované ovoce.

3

Po ukončení celého programu necháme bábovku vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Bábovka z domácí pekárny
Recept jsem zkoušela, místo vody jsem dala mléko a cukru přidala na 100 g, zdálo se mi málo. Spíš je to mazanec, než bábovka a v pekárně bych ji už nepekla, z boku se pálí a ve uvnitř je syrová. Takže recept ok, ale rozhodně do trouby a do formy, těsto je příliš řídké.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept