Jednoduchý recept

Zdíkovské drbáky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50286

Ingredience

1 kg Brambory
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sůl
3,7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 629kJ
9% Sacharidy 32 g
0% Tuky 0 g
26% Sodík 513 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zdíkovské drbáky postup přípravy receptu:

1

500 g brambor dobře omyjeme a uvaříme ve slupce v 7 dl vody. Uvařené slijeme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Oloupeme a omyjeme dalších 500 g syrových brambor a jemně je nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme z nich co nejvíce vody a vymačkané je přidáme k uvařeným bramborám. Ještě přidáme sůl a těsto dobře promícháme.

2

Z těsta vykrajujeme vrchovatou lžicí hromádky, z kterých vytvarujeme kulaté knedlíčky o průměru asi 6 cm a obalíme je v hladké mouce.

3

V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody, přidáme 2 lžičky soli. Opatrně vkládáme knedlíky a vaříme je za občasného promíchání 15 minut.

4

Uvařené knedlíky mají sklovitý povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, propícháme vidličkou a podáváme.

Poznámka

Drbáky podáváme samostatně s kysaným zelím nebo jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept