Krabí hvězdičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí hvězdičky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50287 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
10 g | Kečup |
150 g | Krabí tyčinky |
4 g | Křenová pasta - Krenex |
250 g | Listové těsto |
15 ml | Martell cognac |
20 ml | Mléko polotučné |
2 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 104,1mg |
Draslík | 72,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krabí tyčinky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Křenová pasta - Krenex, Listové těsto, Martell cognac, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krabí hvězdičky postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na silnější plát, tvořítkem z něj vykrojíme hvězdičky, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení a potřeme žloutkem rozkvedlaným v mléce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme přiližně 15 minut. Plech vyndáme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím připravíme náplň. Krabí maso rozmělníme vidličkou, přimícháme hustou zakysanou smetanu, kečup, trošku krenexu, osolíme, opepříme, zakápneme koňakem a vyšleháme krém. Nakonec přimícháme šlehačku. |
3 | Hvězdičky podélně rozřízneme, spodní díl namažeme krabím krémem, přiklopíme vrchním dílem, hvězdičky upravíme na servírovací tác a podáváme. |