Rajčata plněná bylinkovým rizotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná bylinkovým rizotem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50295 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 g | Bazalka |
180 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Máslo čerstvé |
250 g | Rajčata |
3 g | Rozmarýn čerstvý |
80 g | Rýže loupaná |
40 g | Šalotka |
3 g | Šalvěj čerstvá |
3 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 245,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí vývar základní, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Rýže loupaná, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčata plněná bylinkovým rizotem postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián, bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno. Rajčata v horní třetině odřízneme a vnitřek vydlabeme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotkua osmahneme ji. Přidáme rýži, orestujeme, podlijeme troškou horkého vývaru, posypeme bylinkami a zvolna vaříme doměkka. Vývar přiléváme postupně. Uvařené rizoto necháme vychladnout, naplníme vnitřky rajčat, upravíme na servírovací mísu a podáváme jako pohoštění. |