Jednoduchý recept

Cuketa a žampiony v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Cuketa a žampiony v těstíčku 5 1
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 50297
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Bazalka
6 g Citronová kůra
250 g Cuketa
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Olej olivový extra panenský
60 g Olej slunečnicový
6 g Sůl
250 ml Víno bílé
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 495kJ
3% Sacharidy 12 g
6% Tuky 4 g
15% Sodík 296 mg
5% Bílkoviny 3 g
Cuketa a žampiony v těstíčku

Cuketa a žampiony v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Cuketu nakrájíme na kroužky tak, že ji nejdříve nakrájíme na silnější kolečka a nožem opatrně vyřízneme střed se semínky. Ze žampionů vybereme menší kousky.

2

Do misky nasypeme mouku, sůl, strouhanou citronovou kůru, přilijeme bílé víno a trochu olivového oleje. Vymícháme těstíčko, ve kterém obalujeme jednotlivé kousky cukety a žampiony. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přiložíme obalenou zeleninu a usmažíme dozlatova. Můžeme použít i fritovací hrnec.

3

Usmažené kousky upravíme na servírovací mísu, posypeme posekanou čerstvou bazalkou a podáváme s nějakou pikantní omáčkou nebo dipem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Cuketa a žampiony v těstíčku
Těstíčko je dobře připravitelné. Při smažení se trošku nafukuje, ale to ničemu vůbec nevadí. Jen si dávejte pozor, abyste měli cuketu a žampiony dostatečně od sebe, protože se připékají suroviny k sobě, když jsou na sebe nalepené. Jídlo je chuťově dobré.
 
Lucie Klouparová
Cuketa a žampiony v těstíčku
Těstíčko je dobře připravitelné. Při smažení se trošku nafukuje, ale to ničemu vůbec nevadí. Jen si dávejte pozor, abyste měli cuketu a žampiony dostatečně od sebe, protože se připékají suroviny k sobě, když jsou na sebe nalepené. Jídlo je chuťově dobré.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept