Recept

Vepřový steak po česku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový steak po česku 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 503
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
60 g Citrony
100 ml Olej stolní
2 g Oregano sušené
1 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
2000 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 776kJ
0% Sacharidy 1 g
78% Tuky 58 g
44% Sodík 884 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřový steak po česku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, potřeme utřeným česnekem, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme marinovat.

2

Potom plátky masa v horkém tuku zvolna opečeme, nebo je za občasného potírání olejem pečeme na grilu.

3

Propečené plátky klademe na vhodné prkénko nebo na teplý talíř.

Komentáře a hodnocení

 
Milanoscz
Uživatel uvařil tento recept
Je to velmi jednoduché a vynikající

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept