Recept

Žitný knedlík z Krumlova s uzeným a zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50313

Ingredience

400 g Zelí kysané
Vařené uzené
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
800 g Uzené maso vařené
1,7 l Voda pitná
Těsto
0,5 balení Mouka žitná
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 dl Vývar z uzeného masa

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 440kJ
2% Sacharidy 6 g
106% Tuky 79 g
14% Sodík 276 mg
13% Bílkoviny 7 g

Žitný knedlík z Krumlova s uzeným a zelím postup přípravy receptu:

1

Omyté uzené maso dáme do hrnce s 1,5 litrem vody. Přidáme k němu bobkový list, celou očištěnou cibuli, nové a černé koření a maso pod poklicí vaříme pomalu 100 minut. Pokud je maso málo slané, přidáme do vody trochu soli.

2

Když je maso uvařené, vyjmeme ho z vývaru. Do mísy nasypeme hrubou žitnou mouku, přidáme 1 lžíci roztopeného sádla a postupně budeme přimíchávat chladný vývar z uzeného masa, podle potřeby 1-2 dl. Těsto dobře propracujeme, mělo by být tuhé. Sůl přidáme podle potřeby až nakonec. Těsto necháme 15 minut odpočinout, utvoříme malé koule, které uvaříme ve vývaru z uzeného masa. Vaříme je přibližně podle velikosti 12-15 minut.

3

Knedlíky dáme na talíře, přidáme k nim pokrájené maso na plátky, porci kysaného zelí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept