Salát z ovesných vloček s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z ovesných vloček s jablky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50327 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
20 g | Ořechy vlašské |
120 g | Vločky ovesné |
1 l | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 200,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Med včelí, Ořechy vlašské, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z ovesných vloček s jablky postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky necháme přes noc namočené ve vodě s citronovou šťávou. |
2 | Jablka oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. |
3 | Namočené vločky v případě potřeby scedíme, v míse je smícháme s nastrouhanými jablky a zakysanou smetanou, podle chuti přidáme med. |
4 | Vločkový salát rozdělíme do misek, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme. |