Jednoduchý recept

Krupicový moučník s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50331

Ingredience

50 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
0,5 kg Jahody zahradní
400 g Krupice dětská
1 l Mléko polotučné
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 639kJ
13% Sacharidy 47 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 56 mg
19% Bílkoviny 11 g

Krupicový moučník s jahodami postup přípravy receptu:

1

V misce rozmícháme mléko, vajíčka a sůl, přimícháme krupici a necháme ji 30 minut nabobtnat.

2

V zapékací míse rozehřejeme máslo, nalijeme na něj krupicovou směs a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Když je těsto zespodu upečené, rozkrájíme ho, jednotlivé díly obrátíme a dopečeme.

3

Jahody omyjeme a necháme okapat, pak je rozmačkáme s krupicovým cukrem a dáme vychladit do lednice.

4

Upečený moučník lehce pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s rozmačkanými jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept