Steak z roštěnce s krustou z rukoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak z roštěnce s krustou z rukoly
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Balsamico ocet |
4 stroužek | Česnek |
1400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Med včelí |
350 ml | Olej rostlinný |
20 g | Pepř 4 barev |
120 g | Rukola |
20 g | Sůl |
220 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 9,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř 4 barev, Rukola, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Steak z roštěnce s krustou z rukoly postup přípravy receptu:
1 | Nízký roštěnec naklepeme, posypeme mletým barevným pepřem, potřeme olejem a alespoň tři hodiny necháme uležet v chladničce pod fólií. |
2 | Na krustu zesklovatíme na horké pánvi lístky rukoly a necháme vychladit. Poté rozmixujeme s česnekem, solí a pepřem. Vmícháme jemnou strouhanku. |
3 | Marinované maso asi pět minut smažíme po obou stranách na zbývajícím oleji, potřeme krustou, vložíme do trouby a pět minut zapékáme. |
4 | K steaku podáváme vinnou omáčku, kterou připravíme svařením vína s medem a balsamikovým octem. Svařujeme alespoň deset minut, až omáčka zhoustne. |