Recept

Steak z roštěnce s krustou z rukoly

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 50333

Ingredience

200 ml Balsamico ocet
1400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Med včelí
350 ml Olej rostlinný
20 g Pepř 4 barev
120 g Rukola
20 g Sůl
220 ml Víno portské
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,734 kcal
Kilojoule 7 253kJ
6% Sacharidy 22 g
189% Tuky 142 g
107% Sodík 2 g
131% Bílkoviny 74 g

Steak z roštěnce s krustou z rukoly postup přípravy receptu:

1

Nízký roštěnec naklepeme, posypeme mletým barevným pepřem, potřeme olejem a alespoň tři hodiny necháme uležet v chladničce pod fólií.

2

Na krustu zesklovatíme na horké pánvi lístky rukoly a necháme vychladit. Poté rozmixujeme s česnekem, solí a pepřem. Vmícháme jemnou strouhanku.

3

Marinované maso asi pět minut smažíme po obou stranách na zbývajícím oleji, potřeme krustou, vložíme do trouby a pět minut zapékáme.

4

K steaku podáváme vinnou omáčku, kterou připravíme svařením vína s medem a balsamikovým octem. Svařujeme alespoň deset minut, až omáčka zhoustne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept