Recept

Jelení plátky s ovocnou omáčkou s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 50340

Ingredience

80 g Cibule
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Houbové koření
600 g Houby čerstvé
2 ks Hřebíček
850 g Jelení maso
1 kávová lžička Koření Zvěřina
120 g Lesní plody - mražené
50 ml Martell cognac
80 g Máslo čerstvé
15 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Skořice mletá
220 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
50 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 651kJ
5% Sacharidy 19 g
77% Tuky 57 g
17% Sodík 330 mg
104% Bílkoviny 58 g

Jelení plátky s ovocnou omáčkou s houbami postup přípravy receptu:

1

Maso z jeleního hřbetu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme solí a divokým kořením, zakapeme slunečnicovým olejem, koňakem a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat.

2

Houby očistíme a hrubě nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky, petrželovou nať usekáme nahrubo. Lesní ovoce opereme a necháme okapat.

3

Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, sůl, houbové koření a zhruba 40 minut na mírném plameni vaříme, až odvaříme všechnu vodu z hub. Dušené houby zalijeme smetanou a vaříme, až omáčka zhoustne. Nakonec vmícháme petrželovou nať.

4

V mezičase v rendlíku uvaříme omáčku z lesního ovoce, které zasypeme vanilkovým cukrem, skořicí, přidáme hřebíček a na mírném plameni necháme rozvařit. Poté je propasírujeme, zalijeme vínem a vaříme, až omáčka zhoustne.

5

Jelení plátky zprudka smažíme na oleji zhruba 8 minut po obou stranách.

6

Maso podáváme s houbami, přelité ovocnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept