Jelení plátky s ovocnou omáčkou s houbami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
57 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z jeleního hřbetu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme solí a divokým kořením, zakapeme slunečnicovým olejem, koňakem a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat.
  • 2
    Houby očistíme a hrubě nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky, petrželovou nať usekáme nahrubo. Lesní ovoce opereme a necháme okapat.
  • 3
    Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, sůl, houbové koření a zhruba 40 minut na mírném plameni vaříme, až odvaříme všechnu vodu z hub. Dušené houby zalijeme smetanou a vaříme, až omáčka zhoustne. Nakonec vmícháme petrželovou nať.
  • 4
    V mezičase v rendlíku uvaříme omáčku z lesního ovoce, které zasypeme vanilkovým cukrem, skořicí, přidáme hřebíček a na mírném plameni necháme rozvařit. Poté je propasírujeme, zalijeme vínem a vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 5
    Jelení plátky zprudka smažíme na oleji zhruba 8 minut po obou stranách.
  • 6
    Maso podáváme s houbami, přelité ovocnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.