Jelení plátky s ovocnou omáčkou s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení plátky s ovocnou omáčkou s houbami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Houbové koření |
600 g | Houby čerstvé |
2 ks | Hřebíček |
850 g | Jelení maso |
1 kávová lžička | Koření Zvěřina |
120 g | Lesní plody - mražené |
50 ml | Martell cognac |
80 g | Máslo čerstvé |
15 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
220 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
50 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 265,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Jelení maso, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Sůl, Víno červené, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Houby čerstvé, Lesní plody - mražené, Martell cognac, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Houbové koření , Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jelení plátky s ovocnou omáčkou s houbami postup přípravy receptu:
1 | Maso z jeleního hřbetu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme solí a divokým kořením, zakapeme slunečnicovým olejem, koňakem a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat. |
2 | Houby očistíme a hrubě nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky, petrželovou nať usekáme nahrubo. Lesní ovoce opereme a necháme okapat. |
3 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, sůl, houbové koření a zhruba 40 minut na mírném plameni vaříme, až odvaříme všechnu vodu z hub. Dušené houby zalijeme smetanou a vaříme, až omáčka zhoustne. Nakonec vmícháme petrželovou nať. |
4 | V mezičase v rendlíku uvaříme omáčku z lesního ovoce, které zasypeme vanilkovým cukrem, skořicí, přidáme hřebíček a na mírném plameni necháme rozvařit. Poté je propasírujeme, zalijeme vínem a vaříme, až omáčka zhoustne. |
5 | Jelení plátky zprudka smažíme na oleji zhruba 8 minut po obou stranách. |
6 | Maso podáváme s houbami, přelité ovocnou omáčkou. |