Knedlíčky plněné mákem s vanilkovou omáčkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
54 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si začneme připravovat vanilkovou omáčku - do šlehačky vmícháme vanilkový a moučkový cukr, v rendlíku povaříme a přes noc necháme vychladit. Druhý den ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky, vmícháme mírně ušlehanou vychlazenou smetanu a umícháme středně hustou omáčku.
  • 2
    Nejprve si připravíme makovou náplň. Mletý mák s cukrem a medem zahřejeme v rendlíku, přidáme drcené sušenky, vmícháme mléko, rum a na mírném plameni vymícháme kompaktní hmotu. Směs necháme odstát, poté přimícháme strouhanou čokoládu, vanilkový cukr a necháme vychladnout. Z chladné hmoty vyvalujeme malé kuličky a dáme je zmrazit.
  • 3
    Těsto na knedlíčky připravíme ušleháním vejce, žloutku, cukru krupice a vanilkového cukru ve vodní lázni. Do ušlehané pěny vmícháme citronovou šťávu, tvaroh, bílou strouhanku, vanilkový cukr a mouku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod fólií v chladničce zatuhnout.
  • 4
    Zmrazené makové kuličky balíme do připraveného těsta a vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 10 minut.
  • 5
    Před podáváním makové knedlíčky obalíme v umletém máku smíchaném s cukrem. Podáváme přelité vanilkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.