Roketový salát s kousky grilovaného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roketový salát s kousky grilovaného masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50358 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
50 ml | Olej olivový |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
300 g | Roketa |
1 polévková lžíce | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 g | Vepřová krkovička |
500 ml | Víno červené |
750 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 126,1mg |
Draslík | 610,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Roketa, Vepřová krkovička, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roketový salát s kousky grilovaného masa postup přípravy receptu:
1 | Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián a worcester, přidáme nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. |
2 | Vepřové maso pokrájíme na plátky, důkladně potřeme marinádou a necháme alespoň dvě hodiny marinovat. |
3 | Jablka si pokrájíme na plátky, roketu omyjeme od nečistot. Rošt potřeme rostlinným olejem. Plátky masa rozložíme na rošt a grilujeme 10 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou. Na posledních pět minut přidáme na rošt jablko a ugrilujeme ho do měkka. |
4 | Ve velké míse smícháme roketu, strouhaný parmazán a grilovaná jablka. Plátky masa pokrájíme na kostičky, smícháme se salátem, pokapeme olivovým olejem a podáváme. |