Grilovaná pikantní žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná pikantní žebírka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Med včelí |
50 g | Mouka kukuřičná |
50 g | Okurka salátová |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
200 ml | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 kg | Vepřová žebra |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 324,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 21,4mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Med včelí, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná pikantní žebírka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si vytvoříme pikantní marinádu. Na rozpáleném oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaná rajčata, nakrájenou okurku, med, papriku, pepř a sůl a pořádně zamícháme. Vodu s moukou smícháme stranou a vytvoříme těsto. To pozvolna přidáváme k marinádě, kterou zatím na mírném ohni ohříváme na pánvi. Vaříme cca 20 minut. |
2 | Žebírka položíme na plechový tác a pořádně je zalijeme marinádou. Dáme do ledničky a necháme dvě hodiny odležet. Žebírka po dvou hodinách opět potřeme marinádou a zabalíme do alobalu. |
3 | Gril si rozehřejeme na střední teplotu. Na rošt položíme balíčky s žebírky a grilujeme 10 minut z každé strany. |
4 | Po 20 minutách žebírka vyndáme z alobalu a grilujeme je již napřímo. Průběžně je otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme cca 35 minut v momentě, kdy jde maso lehce od kosti. |