Filé z candáta s paprikovou polévkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z candáta s paprikovou polévkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50369 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na polévku | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová tráva |
100 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Paprika žlutá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar drůbeží |
40 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 176,5mg |
Draslík | 734,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 139,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Paprika žlutá, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé z candáta s paprikovou polévkou postup přípravy receptu:
1 | Candáta nafiletujeme, kůži opatrně nařežeme a rybu nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na kostičky, pažitku nasekáme nadrobno. |
2 | Nejprve připravíme rybu. Na oleji na mírném plameni smažíme porce ryby kůží dolů. Když se kůže usmaží dokřupava, přidáme máslo, petrželovou nať a dál pomalu smažíme. Během smažení maso přeléváme výpekem. Usmaženou rybu necháme okapat, osolíme, opepříme a držíme na teple. |
3 | V mezičase připravíme polévku. Cibuli zpěníme na másle, přidáme citronovou trávu, chilli papriku bez semen, oloupaný zázvor, pokrájené papriky a osmažíme. Poté přelijeme vínem a vaříme. Když se víno vyvaří, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 40 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Polévku varem zredukujeme na polovinu. Do uvařené polévky vmícháme smetanu a osolíme. |
4 | Porce ryby podáváme v hlubokém talíři, přelité polévkou a posypané pažitkou. |