Recept

Filé z candáta s paprikovou polévkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 50369

Ingredience

600 g Candát obecný
30 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
Na polévku
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citronová tráva
100 g Máslo čerstvé
4 ks Paprika žlutá
1 polévková lžíce Pažitka
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
750 ml Vývar drůbeží
40 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,097 kcal
Kilojoule 4 589kJ
9% Sacharidy 32 g
105% Tuky 79 g
40% Sodík 790 mg
38% Bílkoviny 21 g

Filé z candáta s paprikovou polévkou postup přípravy receptu:

1

Candáta nafiletujeme, kůži opatrně nařežeme a rybu nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na kostičky, pažitku nasekáme nadrobno.

2

Nejprve připravíme rybu. Na oleji na mírném plameni smažíme porce ryby kůží dolů. Když se kůže usmaží dokřupava, přidáme máslo, petrželovou nať a dál pomalu smažíme. Během smažení maso přeléváme výpekem. Usmaženou rybu necháme okapat, osolíme, opepříme a držíme na teple.

3

V mezičase připravíme polévku. Cibuli zpěníme na másle, přidáme citronovou trávu, chilli papriku bez semen, oloupaný zázvor, pokrájené papriky a osmažíme. Poté přelijeme vínem a vaříme. Když se víno vyvaří, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 40 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Polévku varem zredukujeme na polovinu. Do uvařené polévky vmícháme smetanu a osolíme.

4

Porce ryby podáváme v hlubokém talíři, přelité polévkou a posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept