Filé z candáta s paprikovou polévkou

90 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1401 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
113 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Candáta nafiletujeme, kůži opatrně nařežeme a rybu nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na kostičky, pažitku nasekáme nadrobno.
  • 2
    Nejprve připravíme rybu. Na oleji na mírném plameni smažíme porce ryby kůží dolů. Když se kůže usmaží dokřupava, přidáme máslo, petrželovou nať a dál pomalu smažíme. Během smažení maso přeléváme výpekem. Usmaženou rybu necháme okapat, osolíme, opepříme a držíme na teple.
  • 3
    V mezičase připravíme polévku. Cibuli zpěníme na másle, přidáme citronovou trávu, chilli papriku bez semen, oloupaný zázvor, pokrájené papriky a osmažíme. Poté přelijeme vínem a vaříme. Když se víno vyvaří, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 40 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Polévku varem zredukujeme na polovinu. Do uvařené polévky vmícháme smetanu a osolíme.
  • 4
    Porce ryby podáváme v hlubokém talíři, přelité polévkou a posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.