Kuřecí stehna se švestkovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna se švestkovým přelivem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Švestková marináda [44389] | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Švestky |
750 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 543,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citrony, Cukr krupice, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna se švestkovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Švestková marináda [44389]: |
2 | Do hrnce dáme švestky, přidáme půl litru vody, cukr, chilli papričku, špetku soli a worcester. Vše pořádně zamícháme a deset minut povaříme. |
3 | V míse smícháme mouku se šťávou z citronu a 250 ml vody. Dobře promícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších pět minut. |
4 | Maso potřeme důkladně solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše ještě zalijeme marinádou a necháme dvě hodiny odpočívat v ledničce. |
5 | Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem. Kuře grilujeme pět minut z každé strany, dokud není měkké a jde příjemně od kosti. Průběžně potíráme připravenou marinádou. |