Jednoduchý recept

Lívance s borůvkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 50378

Ingredience

Na lívance
1 kávová lžička Citronová kůra
80 g Cukr krupice
40 g Droždí
1,4 l Mléko polotučné
750 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na omáčku
500 g Borůvky
60 g Cukr krupice
0,1 l Mléko plnotučné
20 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,388 kcal
Kilojoule 5 808kJ
59% Sacharidy 212 g
60% Tuky 45 g
24% Sodík 471 mg
69% Bílkoviny 39 g

Lívance s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z droždí, cukru a několika lžic vlažného mléka umícháme kvásek a necháme na teple vzejít. K vykynutému kvásku přidáme zbylé mléko, mouku, rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, sůl, citronovou kůru a vše dobře promícháme v hladké těsto. Necháme na teple vykynout.

2

Ve vymaštěném lívanečníku smažíme dorůžova po obou stranách lívance.

3

Připravíme borůvkovou omáčku. Cukr v rendlíku zakapeme dvěma lžícemi vody a přivedeme do varu. Poté přimícháme borůvky a vaříme opatrně, aby se nerozmačkaly. Po chvíli přimícháme máslo a v mléce rozšlehanou mouku. Na mírném plameni povaříme do mírného zhoustnutí.

4

Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Lívance můžeme servírovat s měkkým tvarohem, který jsme ušlehali s cukrem, kysanou smetanou a vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept