Jednoduchý recept

Teplá mléčná omáčka s křenem a rohlíkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 50383

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
6 polévková lžíce Křen
5 dl Mléko plnotučné
1 ks Rohlíky bílé
3 špetka Sůl
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 566kJ
5% Sacharidy 17 g
7% Tuky 5 g
9% Sodík 184 mg
9% Bílkoviny 5 g

Teplá mléčná omáčka s křenem a rohlíkem postup přípravy receptu:

1

Rohlík pokrájíme na kostičky, dáme do rendlíku a zalijeme mlékem. Kostičky necháme nabobtnat, v mléce je povaříme a kvedlačkou rozmělníme.

2

Křen oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme do mléka. Vaříme pomalu 2-3 minuty a rendlík s omáčkou odstavíme z plotny. Omáčku podle chuti osladíme, osolíme a nakonec přimícháme 1-2 lžíce zakysané husté smetany. Omáčku podáváme teplou.

Poznámka

Křenovou omáčku podáváme k hovězímu vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept