Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
300 g | Celer bulvový |
200 g | Česnek |
200 g | Cibule |
300 g | Mrkev kořen |
8 ks | Nové koření celé |
12 ks | Pepř černý celý |
300 g | Petržel kořen |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 259,0mg |
Draslík | 993,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou krkovici opláchneme, osušíme a nakrájíme na deset kostek. Kostky potřeme většinou rozetřeného česneku. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo. |
2 | Masové kostky vložíme do pekáče spolu se zeleninou, zbylým česnekem, s cibulí a kořením. Překryjeme plátky slaniny a pod fólií necháme do druhého dne v chladničce marinovat. |
3 | Druhý den maso se zeleninou osolíme a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 90 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Téměř měkké maso dopečeme bez poklice. |
Poznámka
Upečené maso můžeme podávat s vařenými bramborami, případně s chlebem.