Křenové bramboráčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenové bramboráčky
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50391 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
900 g | Brambory |
150 g | Křen |
200 ml | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 52,1mg |
Draslík | 749,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 65,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Křen, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křenové bramboráčky postup přípravy receptu:
1 | Křen očistíme, nastrouháme nahrubo, vsypeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme chvíli uležet. |
2 | Mezitím očistíme brambory, nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme ke křenu, ze kterého jsme vymačkali mléko. Promícháme, přidáme vejce, trochu mouky, osolíme, opepříme a vymícháme těsto. |
3 | V pánvi rozehřejeme tuk, z těsta menší naběračkou tvoříme malé bramboráčky, které smažíme po obou stranách dozlatova. |
4 | Okapané bramboráčky upravíme na servírovací tác a podáváme. |
Poznámka
Pro větší pikantnost můžeme bramboráčky potřít nějakou ostřejší hořčicí.