Jednoduchý recept

Křenové bramboráčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50391

Ingredience

900 g Brambory
150 g Křen
200 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
50 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
7% Sacharidy 26 g
14% Tuky 10 g
28% Sodík 568 mg
13% Bílkoviny 7 g

Křenové bramboráčky postup přípravy receptu:

1

Křen očistíme, nastrouháme nahrubo, vsypeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme chvíli uležet.

2

Mezitím očistíme brambory, nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme ke křenu, ze kterého jsme vymačkali mléko. Promícháme, přidáme vejce, trochu mouky, osolíme, opepříme a vymícháme těsto.

3

V pánvi rozehřejeme tuk, z těsta menší naběračkou tvoříme malé bramboráčky, které smažíme po obou stranách dozlatova.

4

Okapané bramboráčky upravíme na servírovací tác a podáváme.

Poznámka

Pro větší pikantnost můžeme bramboráčky potřít nějakou ostřejší hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept