Pstruh pečený na másle s bramborami a petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený na másle s bramborami a petrželkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50407 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
1 hrst | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 131,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 114,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pstruh, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený na másle s bramborami a petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Petrželku nasekáme nadrobno. |
2 | Než se brambory uvaří, pstruha propláchneme pod tekoucí vodou a osušeného jej ochutíme solí a obalíme v bezlepkové mouce. |
3 | Obalenou rybu obložíme v pečící míse plátky z poloviny dávky másla a upečeme v troubě doměkka. |
4 | Uvařené brambory oloupeme a rozmícháme v nich zbylé máslo, sůl a sekanou petrželku. Pokrm podáváme teplý. |