Sýrové preclíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové preclíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 50409 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej slunečnicový |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
140 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 435,5mg |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 52,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrové preclíky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu. |
2 | Z těsta vytvarujeme preclíky různých tvarů, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. |
3 | Preclíky upravíme na servírovací mísu a podáváme s různými dipy a dresinky. |