Recept

V balzámovém octu glazírovaný jehněčí hřbet

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 50410

Ingredience

6 ml Balsamico ocet
800 g Jehněčí hřbet
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
5 ml Vývar zeleninový
Na chřest
3 g Bobkový list
2 krajíc Chléb celozrnný žitný
16 ks Chřest bílý
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Na dekoraci
1 dl Olej olivový extra panenský
100 g Rajčata
50 g Rukola

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,596 kcal
Kilojoule 6 677kJ
1% Sacharidy 4 g
216% Tuky 162 g
28% Sodík 551 mg
63% Bílkoviny 36 g

V balzámovém octu glazírovaný jehněčí hřbet postup přípravy receptu:

1

Porce jehněčího hřbetu očistíme, poklademe do vhodné kuchyňské nádoby. Polijeme je olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem, přiložíme rozmarýn. Potravinářskou fólií přikrytou nádobu vložíme na 180 minut do lednice, kde necháme maso marinovat.

2

Marinované maso vyndáme a ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném slunečnicovém oleji. Potom přidáme máslo, snížíme teplotu a maso pomalu dopečeme na medium.

3

Opečené maso vybereme z pánve, necháme stranou a udržujeme teplé. Pánev s výpekem vrátíme na sporák a necháme zarestovat. Odstraníme přebytečný tuk, přilijeme balzamový ocet a vývar, povaříme asi 2 minuty. Nakonec omáčku zahustíme kostičkami studeného másla. Omáčku stáhneme z ohně a metličkou mícháme až do rozpuštění másla a zahoustnutí omáčky. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Ještě teplé maso vrátíme zpátky do pánve a obalíme je v omáčce.

4

Do vařící a osolené vody dáme máslo, přidáme bobkový list, přisypeme pepř, vložíme krajíce chleba. Nakonec do vody dáme očištěný chřest, který povaříme 3 minuty. Uvařený chřest vytáhneme z vody.

5

Porce pečeného telecího hřbetu poklademe na jednotlivé talíře, naaranžujeme očištěnou rukolu, omyta třešňová rajčata. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, pokapeme ji olivovým olejem a pokrm servírujeme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé. Vývar z vařeného chřestu přecedíme, necháme vychladnout a udržujeme v lednici. Můžeme jej používat vícekrát na vaření chřestu, ale musíme přidat vždy nový chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept