Jednoduchý recept

Plánická specialita ze švestkových povidel

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50413

Ingredience

0,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Povidla švestková
1 špetka Skořice mletá
3 špetka Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 8 g
18% Sodík 355 mg
1% Bílkoviny 1 g

Plánická specialita ze švestkových povidel postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku dáme 2.5 dl vody a 4-5 lžic švestkových povidel. Za stálého míchání necháme přejít varem, přidáme sůl, špetku skořice, máslo a Maizenu rozmíchanou v 0.5 dl vody.

2

Nakonec omáčku znovu necháme přejít varem a podle chuti ji můžeme osladit.

Poznámka

Nasládlou švestkovou omáčku podáváme s kynutými knedlíky nebo vařeným bramborem a hovězím vařeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept