Uzené maso dušené v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso dušené v zelí
Uzené maso dušené v zelí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50414 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Vepřový bok uzený |
5 dl | Voda pitná |
700 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso dušené v zelí postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso (nejlépe prorostlý bůček) omyjeme, pokrájíme na kusy, dáme do většího hrnce, přidáme k němu kysané zelí a přilijeme vodu. Dusíme pod poklicí přibližně 90 minut. |
2 | Když je maso měkké, přebytečnou vodu scedíme, rozdělíme porce masa se zelím na talíře a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme drbáky (bramborové knedlíky), polité sádlem s dozlatova osmaženou cibulkou.