Jednoduchý recept

Uzené maso dušené v zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50414

Ingredience

1 kg Vepřový bok uzený
5 dl Voda pitná
700 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
2% Sacharidy 8 g
42% Tuky 31 g
139% Sodík 3 g
47% Bílkoviny 26 g

Uzené maso dušené v zelí postup přípravy receptu:

1

Uzené maso (nejlépe prorostlý bůček) omyjeme, pokrájíme na kusy, dáme do většího hrnce, přidáme k němu kysané zelí a přilijeme vodu. Dusíme pod poklicí přibližně 90 minut.

2

Když je maso měkké, přebytečnou vodu scedíme, rozdělíme porce masa se zelím na talíře a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme drbáky (bramborové knedlíky), polité sádlem s dozlatova osmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept