Drůbeží vývar Alexandra

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1064 kcal
Bílkoviny
150 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené drůbeží maso nakrájíme na nudličky, které dáme do menšího kastrolu, zalijeme 0,5 l přecezeného drůbežího vývaru a přivedeme k varu.
  • 2
    Hlávkový salát rozebereme na listy, vypereme, osušíme, nakrájíme na proužky, přidáme k masu s vývarem a opět necháme přejít varem.
  • 3
    Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme teplým rychlým drůbežím vývarem a servírujeme.
  • 5
    Rychlý drůbeží vývar [50292]:
  • 6
    Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.
  • 7
    Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.