Jednoduchý recept

Pečená kachna

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pečená kachna 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50427

Ingredience

1000 g Kachna domácí
4 polévková lžíce Kmín celý
2 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
1% Sacharidy 4 g
90% Tuky 68 g
19% Sodík 383 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečená kachna postup přípravy receptu:

1

Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř.

2

Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.

3

Sádlo z pekáče slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, povaříme, procedíme, pak vrátíme zpět sádlo a dobře promícháme.

4

Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na servírovací talíře.

Poznámka

Servírujeme teplé. Klasickou českou pečenou kachnu podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky, bílým nebo červeným zelím.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Pečená kachna
Palec nahoru a nevím, co bych ještě dodalasmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept