Pečená kachna

110 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
68 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
225 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř.
  • 2
    Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
  • 3
    Sádlo z pekáče slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, povaříme, procedíme, pak vrátíme zpět sádlo a dobře promícháme.
  • 4
    Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na servírovací talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 3. 1. 2016
Pečená kachna
Palec nahoru a nevím, co bych ještě dodala🙂