Rajská omáčka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka s hovězím masem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50428 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
0,5 kg | Hovězí maso přední |
200 g | Kečup |
1 špetka | Koření perníkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Mouka polohrubá |
1 špetka | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 89,5mg |
Draslík | 454,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí. |
3 | Maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a zalijeme omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo vařené těstoviny.