0
Vyzkoušej recept

Jednoduchý recept Rajská omáčka s hovězím masem Česko

Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor: urban.z
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50428

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kg Hovězí maso přední
200 g Kečup
1 špetka Koření perníkové
1 hrst Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření celé
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie
382 kcal
Kilojoule 1 600kJ
7% Sacharidy
27g
24% Tuky
18g
50% Bílkoviny
28g
31% Sodík
628,1mg
Uhlovodany 15g
Cholesterol 89,5mg
Draslík 454,9mg
Vláknina 2g
Vitamín A 0,5mg
Vitamín B6 0,6mg
Vitamín B12 0,0mg
Vitamín C 2,1mg
Vitamín E 0,4mg
Vápník 0,0mg
Železo 13,6mg
Kompletní hodnoty

Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Suroviny Kečup, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rajská omáčka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.

3

Maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a zalijeme omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.
Přidej jí jako první a odměna je tvoje!

Komentáře a hodnocení

Přidat komentář

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

0
Vyzkoušej recept
blink grin love mad sad sick smartass smile sorry sunglasses surprised tongue
 
×

Přidávat recepty

mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

PŘIDAT NOVÝ RECEPT

 

Tipy z kuchařova rádce

Aby nám při krájení cibule neslzely oči

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.

Cibule bez klíčků

Bojíte se, že vám cibule začne klíčit? Při skladování vložte do boxu, kde ji uchováváte, kus tvrdého chleba nebo housku.

Jak na připálený hrnec

Připálený hrnec vyčistíte tak, že do něj nalijete vodu, přisypete sůl a dáte vařit.

Mohlo by Vás zajímat

Nejnovější recept

Mátový sirup

Autor: mikes

  • Počet porcí10 os.
  • Čas přípravy15 min
  • Čas vaření20 min
 
TOPlist