Jednoduchý recept

Rajská omáčka s hovězím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50428

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kg Hovězí maso přední
200 g Kečup
1 špetka Koření perníkové
1 hrst Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření celé
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 600kJ
7% Sacharidy 27 g
24% Tuky 18 g
31% Sodík 628 mg
50% Bílkoviny 28 g

Rajská omáčka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.

3

Maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a zalijeme omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept