Selská vepřová kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská vepřová kýta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřová kýta |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 889,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Selská vepřová kýta postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozporcujeme na menší díly, které důkladně potřeme česnekem a solí. |
3 | Maso vložíme do pekáče s olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě, až se téměř rozpadá. V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou a otáčíme. |
4 | Upečené maso z pekáče vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody, rozmícháme a necháme chvíli povařit. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo knedlíky.