Jednoduchý recept

Větrníky se šunkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50457

Ingredience

Náplň:
100 g Créme fraiche
15 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
100 g Šunka schwarzwaldská
150 g Žervé
Odpalované těsto:
30 g Mouka polohrubá
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
65 g Máslo čerstvé
4 g Sůl
25 g Tuk
5 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 882kJ
7% Sacharidy 25 g
43% Tuky 32 g
17% Sodík 336 mg
29% Bílkoviny 16 g

Větrníky se šunkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme hladkou mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.

2

Těstem naplníme sáček na zdobení, plech potřeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, těsto ze sáčku vytlačujeme přímo na plech a tvoříme malé větrníky. Plech vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut. Plech vyjmeme, větrníky podélně rozkrojíme a necháme chladnout. Žervé smícháme s créme fraiche, přimícháme posekanou pažitku, mletý pepř, šunku nakrájíme na nudličky a vmícháme do krému. Vychladlé větrníky krémem naplníme, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept