Slaný koláč s ricottou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme ricottu, přidáme zakysanou smetanu a vyšleháme. Sušená rajčata scedíme, nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme, olivy vypeckujeme, polovinu posekáme nadrobno, polovinu nakrájíme na plátky, cherry rajčátka rozkrojíme napůl. Kulatou formu na koláče vysteleme papírem na pečení, listové těsto rozválíme na středně silný plát a vyřízneme z něj kolo o velikosti formy. Těsto vložíme do formy, do ricottového krému vmícháme česnek, majoránku, sušená rajčata, posekané olivy, sůl, pepř a vymícháme krém. Tento krém naneseme rovnoměrně na těsto, ozdobíme plátky oliv, půlkami rajčátek, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
  • 2
    Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na trojúhelníčky, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.