Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
327 mg
Cukr
87 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové libové maso a játra omyjeme. Špek nakrájíme na kostky. Vše dvakrát po sobě jemně přemeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pepř, sůl podle chuti, majoránku, zázvor a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme.
  • 2
    Dobře promytá vepřová střívka naplníme pomocí strojku, konce dobře zavážeme provázkem a dáme vařit do vroucí vody. Pomalu je vaříme 1 hodinu. Vyjmeme, necháme okapat, vychladlá střívka s paštikou odložíme na chladné místo. Paštiku konzumujeme až druhý den jako pomazánku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.