Recept

Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50485

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
500 g Játra kuřecí
1 polévková lžíce Majoránka
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
1 kg Vepřové maso libové
4 l Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 293kJ
1% Sacharidy 2 g
56% Tuky 42 g
25% Sodík 498 mg
66% Bílkoviny 37 g

Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Vepřové libové maso a játra omyjeme. Špek nakrájíme na kostky. Vše dvakrát po sobě jemně přemeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pepř, sůl podle chuti, majoránku, zázvor a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme.

2

Dobře promytá vepřová střívka naplníme pomocí strojku, konce dobře zavážeme provázkem a dáme vařit do vroucí vody. Pomalu je vaříme 1 hodinu. Vyjmeme, necháme okapat, vychladlá střívka s paštikou odložíme na chladné místo. Paštiku konzumujeme až druhý den jako pomazánku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept