Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou
Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50485 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
500 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřové maso libové |
4 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 329,9mg |
Draslík | 238,8mg |
Vláknina | 653,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Játra kuřecí, Majoránka, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové libové maso a játra omyjeme. Špek nakrájíme na kostky. Vše dvakrát po sobě jemně přemeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pepř, sůl podle chuti, majoránku, zázvor a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme. |
2 | Dobře promytá vepřová střívka naplníme pomocí strojku, konce dobře zavážeme provázkem a dáme vařit do vroucí vody. Pomalu je vaříme 1 hodinu. Vyjmeme, necháme okapat, vychladlá střívka s paštikou odložíme na chladné místo. Paštiku konzumujeme až druhý den jako pomazánku. |