Jednoduchý recept

Guláš pražského uzenáře

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50503

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Gulášové koření
0,5 kg Hovězí maso přední
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
6% Sacharidy 21 g
25% Tuky 19 g
9% Sodík 180 mg
50% Bílkoviny 28 g

Guláš pražského uzenáře postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky.

2

Cibule oloupeme, jednu pokrájíme najemno, druhou na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na jemno krájenou cibuli, poté přidáme maso a krátce ho smažíme ze všech stran za stálého míchání. Do hrnce přimícháme protlak, prolisovaný česnek i gulášové koření, podlijeme 1 dl vody a přikryté dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš dochutíme pepřem a solí.

4

Na porce guláše na talířích vyspeme kolečka pórku a cibule.

Poznámka

K porcím guláše můžeme také přidat opečený párek nebo klobásu, případně roličku šunky, naplněnou strouhaným křenem. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept