Guláš pražského uzenáře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš pražského uzenáře
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50503 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Gulášové koření |
0,5 kg | Hovězí maso přední |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 86,2mg |
Draslík | 655,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gulášové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Guláš pražského uzenáře postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky. |
2 | Cibule oloupeme, jednu pokrájíme najemno, druhou na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na jemno krájenou cibuli, poté přidáme maso a krátce ho smažíme ze všech stran za stálého míchání. Do hrnce přimícháme protlak, prolisovaný česnek i gulášové koření, podlijeme 1 dl vody a přikryté dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš dochutíme pepřem a solí. |
4 | Na porce guláše na talířích vyspeme kolečka pórku a cibule. |
Poznámka
K porcím guláše můžeme také přidat opečený párek nebo klobásu, případně roličku šunky, naplněnou strouhaným křenem. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.