Guláš pražského uzenáře

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky.
  • 2
    Cibule oloupeme, jednu pokrájíme najemno, druhou na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na jemno krájenou cibuli, poté přidáme maso a krátce ho smažíme ze všech stran za stálého míchání. Do hrnce přimícháme protlak, prolisovaný česnek i gulášové koření, podlijeme 1 dl vody a přikryté dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Na porce guláše na talířích vyspeme kolečka pórku a cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.