Jednoduchý recept

Pečené masové šišky se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50505

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
1 dl Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
250 g Vepřové maso mleté
1 dl Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
5% Sacharidy 19 g
28% Tuky 21 g
12% Sodík 238 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pečené masové šišky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Housku rozdrobíme a namočíme do mléka.

2

V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s namočenou houskou. Směs opepříme a osolíme, uděláme z ní malé šišky.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme.

4

V zapékací míse rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu a pak přidáme masové šišky. Podlijeme je vodou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Během pečení je několikrát přelijeme výpekem.

5

Masové šišky podáváme se zeleninou, posypané jemně nakrájenou natí petrželky.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept