Jednoduchý recept

Nadýchaná pražská omeleta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50506

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Džem meruňkový
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 510kJ
11% Sacharidy 41 g
22% Tuky 16 g
8% Sodík 163 mg
27% Bílkoviny 15 g

Nadýchaná pražská omeleta postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme žloutky a mouku.

2

V kulaté žáruvzdorné míse nebo pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto a upečeme omeletu. Během pečení ji neobracíme!

3

Upečenou omeletu potřeme džemem, v půlce překlopíme, pocukrujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept