Jednoduchý recept

Jihočeský kapr Petra Voka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50509

Ingredience

1 kg Kapr obecný
1 hrst Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
7% Sacharidy 27 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 389 mg
92% Bílkoviny 51 g

Jihočeský kapr Petra Voka postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na úzké proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s pepřem a solí.

2

Kapra rozporcujeme, jednotlivé porce omyjeme a osušíme. Na několika místech je nařízneme a do řezů vložíme plátky slaniny, porce potřeme ochuceným česnekem.

3

V míse smícháme mouku s paprikou a ryby v ní obalíme.

4

V zapékací míse rozehřejeme olej a kapra v něm z obou stran opečeme. Když je téměř měkký, vložíme mísu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli pečeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a dušená zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept