Jednoduchý recept

Kapří hranolky z jižních Čech

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kapří hranolky z jižních Čech 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 50511

Ingredience

600 g Kapr obecný
200 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 952kJ
11% Sacharidy 38 g
22% Tuky 16 g
11% Sodík 214 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kapří hranolky z jižních Čech postup přípravy receptu:

1

Kapra vykostíme, omyjeme, osušíme a z filetů nakrájíme kousky o velikosti větších hranolků.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme a v míse smícháme s vajíčky, solí, pepřem a pažitkou. Do tohoto těstíčka naložíme alespoň na hodinu připravené kousky ryby.

3

V jiné míse smícháme mouku s mletou paprikou. Namarinované rybí hranolky v moučné směsi obalíme a pečeme z obou stran na rozpáleném oleji v pánvi.

Poznámka

Vhodnou přílohou k smaženým rybím hranolkům jsou vařené brambory a zeleninové saláty.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Kapří hranolky z jižních Čech
Zajímavý recept. blink
 
bruschetta
Kapří hranolky z jižních Čech
Na vykostění kapra jsem našla názorné video na youtube. Na kapří hranolky jsme chodili do restaurace při pobytu v Třeboni a jsem ráda, že je teď můžu dělat i doma podle tohoto receptu. Byly výborné smile
 
Aleisa
Kapří hranolky z jižních Čech
Vypadají opravdu moc dobře. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept