Recept

Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50517

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 ks Jitrnice domácí
6 polévková lžíce Kroupy ječné lámanka
1 polévková lžíce Majoránka
6 dl Masový vývar
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
500 g Vepřová kůže
1,5 kg Vepřová plec
6 dl Vývar z uzeného masa
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,145 kcal
Kilojoule 4 792kJ
5% Sacharidy 17 g
103% Tuky 77 g
86% Sodík 2 g
153% Bílkoviny 86 g

Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami postup přípravy receptu:

1

Den předem v 6 dl vývaru z uzeného masa nebo ve vývaru z uzených klobás necháme nabobtnat omyté ječné krupky (lámanku).

2

Druhý den k nim přidáme pokrájené zbytky vařeného masa, zbytky prasklých jitrnic a pomleté uvařené kůže ze zabíjačky. Vše dáme do většího hrnce, přidáme přibližně 6 dl masového vývaru a vaříme pod pokličkou přibližně 30-40 minut do úplného zhoustnutí. Směs občas promícháme, dochutíme solí, pepřem, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, rozetřeným česnekem a tymiánem.

3

V pánvi na 1 lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova. K prejtové směsi přimícháme majoránku a usmaženou cibulku.

4

Zapékací mísu vytřeme sádlem, přidáme prejt a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 30-40 minut při 220°C.

Poznámka

Prejt podáváme s vařenými bramborami a kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept