Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami
Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50517 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
2 ks | Jitrnice domácí |
6 polévková lžíce | Kroupy ječné lámanka |
1 polévková lžíce | Majoránka |
6 dl | Masový vývar |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
500 g | Vepřová kůže |
1,5 kg | Vepřová plec |
6 dl | Vývar z uzeného masa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 644,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 32,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Majoránka, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí, Kroupy ječné lámanka, Masový vývar, Pepř černý mletý, Vepřová kůže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zabíjačkový prejt s ječnými krupkami postup přípravy receptu:
1 | Den předem v 6 dl vývaru z uzeného masa nebo ve vývaru z uzených klobás necháme nabobtnat omyté ječné krupky (lámanku). |
2 | Druhý den k nim přidáme pokrájené zbytky vařeného masa, zbytky prasklých jitrnic a pomleté uvařené kůže ze zabíjačky. Vše dáme do většího hrnce, přidáme přibližně 6 dl masového vývaru a vaříme pod pokličkou přibližně 30-40 minut do úplného zhoustnutí. Směs občas promícháme, dochutíme solí, pepřem, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, rozetřeným česnekem a tymiánem. |
3 | V pánvi na 1 lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova. K prejtové směsi přimícháme majoránku a usmaženou cibulku. |
4 | Zapékací mísu vytřeme sádlem, přidáme prejt a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 30-40 minut při 220°C. |
Poznámka
Prejt podáváme s vařenými bramborami a kysaným zelím.