Krkovice se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkovice se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Olej olivový |
3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kg | Uzená vepřová krkovička |
3 dl | Víno bílé |
2,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 35,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Smetana 16% (pochoutková), Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krkovice se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uzenou krkovici namočíme na hodinu do 2 l studené vody, aby se vyplavila sůl. Potom vyjmeme, důkladně osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a přendáme i s výpekem do pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Po 15 minutách zalijeme vínem, pekáč zakryjeme a pečeme dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut, občas podlijeme vodou. Po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut dojít zakryté, maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. |