Doktorská šunka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Doktorská šunka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 g | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
20 ml | Protlak rajčatový |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
400 g | Šunka dušená |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 74,5mg |
Draslík | 168,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Doktorská šunka postup přípravy receptu:
1 | Ze šunky nakrájíme 8 plátků, které opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a protlak, lžičku cukru, vše promícháme a 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem. |
2 | Plátky šunky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou. |