Jednoduchý recept

Grilovaný lilek s mátovým dresinkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50525

Ingredience

400 g Lilek
20 g Máta
40 ml Ocet vinný
100 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
5 g Sůl mořská
160 g Veka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
9% Sacharidy 32 g
32% Tuky 24 g
25% Sodík 497 mg
9% Bílkoviny 5 g

Grilovaný lilek s mátovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, petrželku a mátu posekáme najemno. Na grilu nebo grilovací pánvi opečeme plátky lilků z obou stran. Do misky nalijeme olej, ocet, přisypeme petrželku s mátou a česnekem, přidáme mořskou sůl, čerstvě mletý pepř z mlýnku a promícháme. Do této marinády vložíme grilované plátky lilků a necháme chvíli marinovat.

2

Lilky podáváme s nasucho opečenými krajíčky bílé veky nebo toastového chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept