Recept

Krémová polévka cuketová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 50530

Ingredience

500 g Cuketa
500 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
140 g Pstruh uzený
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
250 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
7% Sacharidy 24 g
15% Tuky 11 g
22% Sodík 431 mg
28% Bílkoviny 16 g

Krémová polévka cuketová postup přípravy receptu:

1

Cukety omyjeme a překrojíme podélně na poloviny. Jednu polovičku z každé cukety si zatím odložíme stranou, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a obojí nasekáme nadrobno. Uzeného pstruha rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu zatím odložíme stranou, druhou nakrájíme na malé kousky.

2

Připravíme si hrnec, do kterého vložíme máslo a lžíci olivového oleje a zahřejeme. Vhodíme do hrnce nadrobno nasekanou šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přihodíme na kostičky nakrájené cukety a kousky uzeného pstruha. Dusíme asi 5 minut, poté přilijeme masový vývar a bílé víno. Lehce osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 20 minut vařit.

3

Mezitím na kostičky pokrájíme zbytek cuket. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cuketové kostičky na ni vhodíme. Opečeme je.

4

Odloženou polovinu pstruha také nasekáme na kostičky. Připravíme si smetanu a ušleháme ji.

5

Uvařenou polévku v hrnci rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a ještě ji po mixování přecedíme přes jemné sítko. Potom ji znovu zahřejeme na plotně, vlijeme ušlehanou smetanu a promícháme.

6

Servírujeme v hlubokých talířích, těsně před podáváním vsypeme opečené cuketové kostičky a kousky uzeného pstruha.

Poznámka

Uzeného pstruha můžeme případně nahradit například uzeným žralokem či koruškou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept