Pečené řízky z divočáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené řízky z divočáka
Pečené řízky z divočáka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50560 |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
1 ks | Česnek |
1 kg | Kančí kýta |
9 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce | Sádlo syrové |
30 g | Sýr Eidam cihla 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 95,1mg |
Vláknina | 23,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Sádlo syrové, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené řízky z divočáka postup přípravy receptu:
1 | Porce divočáka z obou stran naklepeme, posolíme a pomažeme utřeným česnekem. Na jednotlivé porce rozdělíme plátky slaniny a tvrdého sýra, potom plátky masa přehneme a spíchneme párátkem, aby slanina a sýr nevypadly. Masové závitky obalíme v bezlepkové mouce, vejci a bezlepkové strouhance, zprudka je smažíme po obou stranách. Opečené masové balíčky po usmažení ještě vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, posypeme sekaným česnekem, pečeme je dalšch 30 minut. Po upečení z řízků odstraníme párátka, maso podáváme teplé, nejlépe s brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.