Recept

Kuře se zázvorem a shiitake

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50564

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 ks Cibule
3 ks Citronová tráva
300 g Hrášek
4 ks Kuřecí prsa
100 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
125 g Rýže Basmati
300 g Shiitake houby
0,5 kávová lžička Sůl
125 ml Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 655kJ
24% Sacharidy 85 g
87% Tuky 65 g
23% Sodík 454 mg
97% Bílkoviny 55 g

Kuře se zázvorem a shiitake postup přípravy receptu:

1

Troubu si přednastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Houby pečlivě očistíme, odřízneme nožky, klobouky nařízneme křížkem. Lusky hrášku opláchneme pod tekoucí vodou a podélně přeřízneme napůl.

2

Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Necháme si rozehřát máslo na pánvi a řádně na něm podusíme nakrájenou cibuli. Rýži opláchneme, necháme oschnout a smícháme společně s cibulí, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, hrnec přiklopíme víkem a necháme vařit na mírném ohni okolo 10 minut. Následně smícháme společně s nakrájenou paprikou, mrkví, chilli papričkou a cukrovým hráškem. Vzniklou směs povaříme ještě 6 minut.

3

Zatímco se nám směs vaří, opláchneme a osušíme maso. Pod kůži umístíme nakrájený zázvor, prsíčka ochutíme solí a pepřem. Citronovou trávu opláchneme, zbavíme přebývajících konců nahoře a rozřízneme napůl.

4

V pekáči si rozpálíme přepuštěné máslo a maso osmažíme na té straně, kde má maso kůži. Poté maso obrátíme, přidáme houby, citronovou trávu a zalijeme vývarem. Pekáč vložíme do trouby a vše necháme 12 minut dojít.

5

Tuk z pánve propasírujem přes cedník a zalijeme jím zeleninu s rýží, houby odložíme bokem. Jemně osolíme a smícháme s nasekanou petrželkou.

6

Rýži rozmístíme na talíře, přidáme kuřecí prsíčka, vše posypeme houbami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept