Zdravý recept

Dušená kapusta se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50600

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
12 ks Kapusta hlávková
6 polévková lžíce Omáčka sójová
200 g Pšeničné klíčky
5 ks Rajčata
6 polévková lžíce Rajčata Cherry
200 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar zeleninový
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,949 kcal
Kilojoule 8 154kJ
105% Sacharidy 380 g
38% Tuky 28 g
24% Sodík 480 mg
212% Bílkoviny 119 g

Dušená kapusta se žampiony postup přípravy receptu:

1

Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho.

2

Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem.

3

Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout.

4

Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře.

5

Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept