Recept

Indická špenátová polévka

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50622

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 ks Citronová šťáva
200 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 ml Vývar zeleninový
1 ks Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 838kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
23% Sodík 468 mg
8% Bílkoviny 4 g

Indická špenátová polévka postup přípravy receptu:

1

Špenát pečlivě opláchneme a rozemeleme na kaši. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Smícháme se špenátovou kaší a zprudka osmahneme. Špenát přidáme k vývaru, ochutíme solí a pepřem a uvedeme k varu.

2

Mouku smícháme s mlékem. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Následně jimi zalijeme polévku. Za stálého míchání vaříme cca 5 minut. Naservírujeme do předem připravených misek, ozdobíme šlehačkou a pokapeme citronovou šťávou. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept