Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí
25 min.
Ingredience
- 8plátkůVeka
 - 50gramůŠunkový salám
 - 50gramůSýr Niva (Rokfór)
 - 50gramůŽampiony čerstvé
 - 0,25decilitrSmetana 12% (konzumní)
 - 0,25decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1hrstPetržel kudrnka
 - 1špetkaSůl
 - 25gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
183 mg
Cukr
310 mg
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na plátky, z jedné strany je namažeme máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a prudce upečeme v předehřáté troubě.
 - 2Žampiony omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme na něm plátky žampionů, podlijeme je pivem a dusíme, až změknou. Pak k nim vmícháme smetanu a směs dochutíme solí.
 - 3Na opečené plátky veky dáme kolečka salámu, na ně žampionovou směs, vše posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě krátce zapečeme.
 - 4Tousty podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.