Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 50642

Ingredience

100 g Hrášek
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
200 g Zelí hlávkové bílé
Minutkový hovězí vývar [50236]
166,7 g Celer bulvový
1,7 ks Cibule
833,3 g Hovězí maso přední
83,3 g Kuřecí krk
83,3 g Kuřecí křídla
1,7 ks Mrkev kořen
0,8 kávová lžička Pepř černý celý
1,7 ks Petržel kořen
1,7 ks Pórek
1,7 polévková lžíce Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
3,3 l Voda pitná
133,3 g Žaludky drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 917kJ
8% Sacharidy 28 g
152% Tuky 114 g
47% Sodík 950 mg
83% Bílkoviny 46 g

Hovězí vývar Alagier postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí jemně nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, promícháme se solí a dáme do menšího kastrolu podusit. Zalijeme vodou, přidáme čerstvý vyloupaný hrášek a na mírném ohni vše dusíme do vyvaření tekutiny asi 10 minut.

2

Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkým minutkovým hovězím vývarem a servírujeme.

3

4

Minutkový hovězí vývar [50236]:

5

Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky, křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept